2019. augusztus 23.
Gyümölcsös sütik
Szedres-almás gyümölcskenyér
Egy igazi késő nyári teasütemény, sok-sok szederrel, fekete ribizlivel és csupa egészséges hozzávalóval: az édesítésre használt minimális cukrot bátran lecserélheted akár fruktózra is!
Ez a süti vaj helyett kókuszzsírral készült, a cukor mennyiséget pedig mézzel kompenzáltam, így akár diétásnak is mondható. Ha teljesen cukormentesen készítenéd, a fruktózt javaslom hozzá édesítőnek, amivel szinte egy az egyben helyettesíthető. Már kicsit ősziesnek hathat ez a mézes-fahéjas ízvilág, de a gyümölcsök még az utolsó meleg napokat idézik. Szupergyors, egyszerű (és diétabarát!) sütemény egy csajos-piknikezős délutánhoz!;)
Hozzávalók
- 10 dkg liszt
- 10 dkg darált mandula
- 1 tk. sütőpor
- 1 kk. őrölt fahéj
- csipet só
- 2,5 dkg cukor
- 5 dkg méz
- 5 dkg kókuszzsír
- 2 tojás
- 1 kisebb alma
- 12 dkg szeder
- 10 dkg fekete ribizli
Elkészítés
- A gyümölcsöket megmossuk, az almát apró kockára vágjuk.
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük, amíg egész világos sárga lesz.
- Hozzáadjuk a mézet és a felolvasztott kókuszzsírt és simára keverjük.
- A lisztet egy tálban elkeverjük a darált mandulával, a sütőporral, csipet sóval és a fahéjjal.
- Az így kapott keveréket beleforgatjuk a tojásos keverékbe. Egy nagyon sűrű masszát kapunk.
- A sütőformák aljába kanalazunk kevés tésztát, megszórjuk a kockára vágott almával, majd teljesen befedjük a tésztával. Végül óvatosan belenyomkodjuk a szedret és a feketeribizlit.
- 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 20 perc alatt megsül.
Szikszai-Baranyi Dóra
2019. augusztus 26. - 16:05Bár ezt a receptet még nem próbáltam de egy párat már igen(vaníliás epres pite, Viktória torta) és mindegyik nagyon szuper lett.
Nagyon szép és igényes az oldalad!
Csak így tovább:)
Vikki
2019. szeptember 5. - 21:53Szia Dóra,
köszönöm szépen, örülök, hogy jól sikerültek a sütik Neked is! 🙂