2016. április 22.


Krémes sütik, Torta

Eperkrémes tortácskák

Egyre finomabb eprekre bukkanhatunk a piacokon, amikből már isteni ízű krémeket lehet készíteni. Mint például ami ezekben a tortácskákban is van:)

Általában a jó illatú eperrel nem lehet mellé lőni: ott az íz is rendben szokott lenni, mézédes és ropogós. Annyi fajtát lehet már kapni, amik ráadásul mind tökéletesek ránézésre, hogy már csak az illatra lehet hagyatkozni.  Ilyen mézédes eprekből készült ez a tavaszi süti is, puha citromos piskóták közé töltöttem a friss eperből készült mascarpone krémet, ami mellé alanyi jogon jár a friss eper is. Szépen szeletelni lehetetlen, mint bármilyen krémest, így az elkészítés mini tortácskák formájában ajánlott elsősorban:)

Eperkrémes tortácskák

Hozzávalók

Piskóta:

  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • citromhéj

Krém:

  • 20 dkg eper
  • 2-3 ek cukor
  • 1 tk keményítő
  • 2 ek porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl hideg tejszín
  • 5-10 dkg eper a diszítéshez

Elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat egy nagy tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük, míg egészen halvány sárga és habos lesz. (kb. 5 perc)
  2. Hozzá reszeljük a megmosott citrom héját.Piskóta alap citrommal
  3. 2 részletben beleforgatjuk a lisztet.Piskóta alap citrommal
  4. Sütőpapíron egyforma köröket rajzolunk (én egy poharat használtam erre), megfordítjuk és kibéleljük vele a tepsit.
  5. Az előrajzolt köröket egyforma mennyiségű tésztával kitöltjük.Piskóta korongok készítése
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb 10-12 perc alatt megsülnek.
  7. Megvárjuk, míg kihűl és óvatosan lehúzzuk az aljukról a papírt.
  8. A krémhez az epret megmossuk, kicsumázzuk és aprítógépben felaprítjuk.Eper
  9. Hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű cukrot, valamint a keményítőt és sűrűre forraljuk.Eper püré
  10. Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  11. A hideg tejszínből habot verünk.
  12. A mascarpone-hoz hozzáadjuk a porcukrot, valamint a kihűlt epret és az egészet elkeverjük.Eper püré & mascarpone
  13. Óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot is.Mascarpone-s eperkrém
  14. Habzsákba töltjük.
  15. Összeállítjuk a sütit: minden második piskótakorong közepére nyomunk a krémből.Eperkrémes tortácskák összeállítása
  16. Az epreket félbe vágjuk, ha szükséges, levágjuk a végeit, hogy egyforma magasságúra igazítjuk és körberakjuk az eprekkel.Eperkrémes tortácskák összeállítása
  17. A tetejére egy piskóta korongot helyezünk és vékonyan megszórjuk porcukorral.Eperkrémes tortácskák

Eperkrémes tortácskák