2014. október 31.
Krémes sütik
Szellem süti
Egy hátborzongató sütit Halloween alkalmából?:) Ráadásul nagyon egyszerű az elkészítése, így akár az utolsó pillanatban is szellemes meglepetés kerülhet ma az asztalra!
Mivel most már itthon is ünnep számba megy, ezért nem maradhat ki idén sem egy rémisztő édesség a receptek közül. Ez a süti inkább a szép és ötletes, de kevésbé emlékezetes ízélménnyel rendelkező fajta. Egy egyszerű kakaós kevert lap ugyanis, tejszínes mascarpone krémmel megtöltve. Az íze kicsit emlékeztet a hűtőpultokban található tejszeletekére, úgyhogy egy potenciális gyerekkedvencről van szó. Úgyhogy irány a konyha és kezdődhet a szellemidézés!:)
Hozzávalók
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 5 dkg holland kakaó
- 2 kk sütőpor
- csipet só
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 2 egész tojás
- 1 dl tej
Krém:
- 12,5 dkg mascarpone
- 1 dl hideg tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1-2 ek porcukor ízlés szerint
5 dkg étcsoki
Egy harang és egy virág alakú sütikiszúró
Elkészítés
- A tésztához a lisztet összekeverjük a kakaóval, a sütőporral és egy csipet sóval.
- A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a két tojást, és robotgéppel simára keverjük.
- Ezután két részletben a tojásos masszához szitáljuk a kakaós lisztet, simára keverjük és hozzáadjuk a tejet is.
- A tésztát két külön lapként sütjük meg, hogy egyforma legyen: a tésztát két részre osztjuk és egy-egy sütőpapírral borított nagy méretű tepsin elsimítjuk.
- 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 10 perc alatt megsül.
- Amíg megvárjuk, hogy kihűljön, elkészítjük a krémet: a hideg tejszínből habot verünk.
- A mascarpone-t elkeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd hozzáforgatjuk a felvert tejszínt.
- Ha kihűlt a tészta, az egyiket akkora kockákra vágjuk, hogy ráférjen a kiszúróforma szépen (nálam 6 nagy kocka lett, de ez a kiszúró méretétől is függ), majd először kiszúrjuk a harang formákat.
- Az alját pedig a virág alakúval kifodrozzuk.
- A másik tésztalapon elkenjük vékonyan a krémet, egy habkártyával vagy sima felületű késsel pedig elsimítjuk a tetejét.
- Óvatosan ráhelyezzük a kivágott, kiszúrt lapokat szorosan egymás mellé.
- A csokit gőz fölött felolvasztjuk, majd egy kis nejlonzacskóba kanalazzuk, aminek a sarkára egy apró lyukat vágunk. Megrajzoljuk vele a szellemek arcát.
- Pár percre betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a csoki és felszeleteljük a sütit.