2014. október 31.


Krémes sütik

Szellem süti

Egy hátborzongató sütit Halloween alkalmából?:) Ráadásul nagyon egyszerű az elkészítése, így akár az utolsó pillanatban is szellemes meglepetés kerülhet ma az asztalra!

Mivel most már itthon is ünnep számba megy, ezért nem maradhat ki idén sem egy rémisztő édesség a receptek közül. Ez a süti inkább a szép és ötletes, de kevésbé emlékezetes ízélménnyel rendelkező fajta. Egy egyszerű kakaós kevert lap ugyanis, tejszínes mascarpone krémmel megtöltve. Az  íze kicsit emlékeztet a hűtőpultokban található tejszeletekére, úgyhogy egy potenciális gyerekkedvencről van szó. Úgyhogy irány a konyha és kezdődhet a szellemidézés!:)

Szellem süti

Hozzávalók

Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg holland kakaó
  • 2 kk sütőpor
  • csipet só
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 egész tojás
  • 1 dl tej

Krém:

  • 12,5 dkg mascarpone
  • 1 dl hideg tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1-2 ek porcukor ízlés szerint

5 dkg étcsoki

Egy harang és egy virág alakú  sütikiszúró

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet összekeverjük a kakaóval, a sütőporral és egy csipet sóval.A száraz hozzávalók
  2. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a két tojást, és robotgéppel simára keverjük.hozzáadjuk a tojást
  3. Ezután két részletben a tojásos masszához szitáljuk a kakaós lisztet, simára keverjük és hozzáadjuk a tejet is.A tészta
  4. A tésztát két külön lapként sütjük meg, hogy egyforma legyen: a tésztát két részre osztjuk és egy-egy sütőpapírral borított nagy méretű tepsin elsimítjuk.Irány a sütő!
  5. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 10 perc alatt megsül.
  6. Amíg megvárjuk, hogy kihűljön, elkészítjük a krémet: a hideg tejszínből habot verünk.
  7. A mascarpone-t elkeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd hozzáforgatjuk a felvert tejszínt.A krém
  8. Ha kihűlt a tészta, az egyiket akkora kockákra vágjuk, hogy ráférjen a kiszúróforma szépen (nálam 6 nagy kocka lett, de ez a kiszúró méretétől is függ), majd először kiszúrjuk a harang formákat.Készül a szellem
  9. Az alját pedig a virág alakúval kifodrozzuk.Készül a szellem
  10. A másik tésztalapon elkenjük vékonyan a krémet, egy habkártyával vagy sima felületű késsel pedig elsimítjuk a tetejét.Rákenjük a krémet
  11. Óvatosan ráhelyezzük a kivágott, kiszúrt lapokat szorosan egymás mellé.
  12. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, majd egy kis nejlonzacskóba kanalazzuk, aminek a sarkára egy apró lyukat vágunk. Megrajzoljuk vele a szellemek arcát.Csokival megrajzoljuk az arcát
  13. Pár percre betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a csoki és felszeleteljük a sütit.

Szellem süti

Szellem süti