2014. május 16.


Sütés nélkül, Zselé-puding

Bodza zselé eperrel

A két varázsszó ehhez a recepthez: villámgyors és rendkívül könnyű. Ami lesz belőle, az pedig egy szemet gyönyörködtető, frissítő bodzás desszert sok-sok zamatos eperrel! Jöhet a recept?:)

Alapvetően nem szeretem a zselatint édességekben használni, mert nem szeretem azt a gumiszerű állagot, ami a végeredmény lesz. Az egyetlen formája, amiben megtűröm, az a gyümölcsös zselé. A végeredmény ebben az esetben könnyű lesz, és nem gumisan rágós, és a friss gyümölcsökkel egy igazán zamatos desszert lesz belőle. Az epertől az amúgy aranyszínű zselé gyönyörű rubin vörös lett, amiben szinte világítanak az apró bodzavirágocskák. Az elkészítési ideje nagyjából 10 perc, amiben benne van a gyümölcs megtisztításától a zselatin olvasztásán át a formába öntés is. Szerintem nem is kell tovább promótálni, próbáljátok ki!:)

Bodza zselé eperrel

Hozzávalók

  • 20 g zselatin
  • 2,5 dl (házi) bodza szirup
  • 2,5 dl víz
  • bodzavirág
  • 20 dkg eper

Elkészítés

  1. Az epreket megmossuk kicsumázzuk és apró kockákra vágjuk.Az epret felkockázzuk
  2. A bodzavirágot óvatosan átöblítjük, majd a formába teszünk az eperkockákból (minél több, annál jobb) és szórunk rá virágokat. (ez el is hagyható)A formába pakoljuk
  3. Egy lábasba öntjük a szirupot, a vizet és a zselatint és elkeverjük.
  4. Kis lángon melegíteni kezdjük, addig melegítjük, míg el nem olvad teljesen, de vigyázzunk, nem szabad felforralni!
  5. Ha felolvadt és nincsenek már benne apró szemcsék, levesszük a tűzről, és megvárjuk, míg szobahőmérsékletűre hűl.
  6. Ekkor a formákba kanalazzuk őket.Rákanalazzuk a zselét
  7. Betesszük a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
  8. Tálalás előtt pár másodpercre forró vízbe mártjuk a formát, majd egy tányérra fordítjuk. Így könnyen ki fog jönni a zselé.

Bodza zselé eperrel

Bodza zselé eperrel