2012. június 7.
Sütés nélkül, Krém desszert
Túróhab mézes puszedlivel és eperrel
Már nagyon régóta ki akartam próbálni a „mousse” készítést, de valahogy mégis mindig elmaradt. Most végre sorra került, túrósat készítettem, és nemsokára kiderül, hogy egyáltalán nem is nagy ördöngősség.
Azt hiszem azért nem készült még eddig semmilyen formában mousse, mert egy kicsit túlmisztifikáltam a dolgot. Aztán nemrégiben megtudtam, hogy habszifonnal 2 másodperc alatt tökéletes állagú mousse készíthető, így hát neki is láttam a keresgélésnek, hogy melyik változat legyen az első. A recept ötletét itt találtam, annyit változtattam rajta, hogy nem darálgattam a túrót, hanem egyszerűen krémtúrót vettem hozzá. A nehézségi foka ugyanaz mint a szifonos tejszínhabnak kb:) Úgyhogy hajrá, mousse készítésre fel!
Hozzávalók
- 2 doboz vaníliás krémtúró (2x90g)
- 2 dl tejszín
- porcukor, ha nem lenne elég édes
- 20 dkg eper
- 3-4 mézes puszedli (csokisat használtam, mert ilyen volt itthon)
Elkészítés
- A krémtúrót a tejszínnel simára keverjük, ha nem elég édes, adunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű porcukrot.
- Ezután habszifonba töltjük és így habosítjuk (2 patron legalább kell hozzá, hogy hab legyen).
- Betesszük a hűtőbe, hogy lehűljön.
- A tálak/poharak aljába epret kockázunk, rányomjuk a habot, a tetejét pedig megszórjuk apróra tört mézes puszedlivel.
És már kész is a mousse, ugye, hogy nem is volt bonyolult?:)