2014. november 28.
Tea sütik, Krémes sütik, Muffin - cupcake
Mézeskalácsos muffin sült almával
Itt az ideje nekiállni keresgélni és gyűjtögetni a karácsonyi recepteket, mert bizony már csak nagyjából 3 hét van vissza Karácsonyig. Ha gyors és garantáltan finom megoldást szeretnél, ez a sült almás muffin tökéletes választás!:)
Bevallom, én már hetek óta azon gondolkodtam, milyen sütiket készítsek majd. Ez az egyszerű, ám annál finomabb muffin tehát az első recept itt a blogon karácsonyra, aminek az ötletét a sült alma adta igazából, mert szerintem az illatozó, meleg, fűszeres alma egy igazi téli finomság, ami a karácsonyt juttatja eszünkbe. Nekem legalábbis:) Ehhez pedig egy puha, fűszeres tészta párosul. Időhiányban szenvedőknek ajánlom ezt a sütit, mert viszonylag gyorsan elkészíthető, és porcukorral dekorálva igazán látványos sütit kapunk majd:)
Hozzávalók
Tészta:
- 16 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 tk őrölt gyömbér
- 2 tk őrölt fahéj
- fél tk szegfűszeg
- 6 dkg cukor
- 1 tojás
- 7,5 dkg méz
- 1 dl olaj
- 1 dl forró víz
- 1 tk holland kakaó (elhagyható, ezt csak a színe miatt)
Sült alma:
- 30 dkg alma
- 1-2 ek. méz ízlés szerint
- őrölt fahéj
Porcukor a szóráshoz
Elkészítés
- Az almákat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
- Teflon serpenyőbe tesszük az almákat, megszórjuk ízlés szerint mennyiségű fahéjjal, hozzáadjuk a mézet és addig sütjük így, amíg teljesen meg nem puhulnak és szép karamelles színt kapnak.
- A muffinhoz a tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a mézet és az olajat.
- A liszthez adjuk a fűszereket, a kakaót, a szódabikarbónát, egy csipet sót és több részletben a tojásos keverékhez adjuk.
- Amikor már nagyon sűrű, hozzáadjuk a forró vizet is, ami kicsit fellazítja a tésztát.
- A muffintepsi mélyedéseit kibéleljük papírral, majd egy-egy evőkanálnyi tésztát kanalazunk az aljára. Erre halmozzuk a sült almát.
- A maradék tésztát egyenlően elosztjuk a muffinokon (ne legyen tele a forma, mert sütés közben nőni fognak, és így marad szép formájuk)
- 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 20 perc alatt megsülnek.
- Miután kihűltek, megszórjuk porcukorral.
Dóra
2016. december 16. - 20:50Mindenkinek csak ajánlani tudom!! Nagy kedvenc lett;)) szuper recept !