2018. december 14.
Sütés nélkül, Zselé-puding
Marcipános panna cotta
Ha nincs már időd, vagy kedved sütni karácsonyra, készítsd el ezt a pofon egyszerű marcipános panna cottát, ami mindössze 10 perc alatt összeállítható!:)
Ahogy közeledik az ünnep, egyre inkább a gyorsan kivitelezhető megoldások kerülnek előtérbe mindenkinél. Különösen igaz ez a desszertekre, ami általában a lista utolsó eleme az ünnepi menü megtervezésénél is. Ez a panna cotta remek választás lehet akkor is, ha időhiánnyal küzdesz és akkor is, ha nem akarod felvásárolni a fél boltot egy finom és alkalomhoz illő desszerthez. Mindössze 5(+1 opcionális) összetevő és 10 percnyi főzőcske és mehet is a pohárkákkal a hűtőbe a menü fénypontja, a lágy és krémes marcipános desszert!
Hozzávalók
(4 adag)
- 4 dl tejszín
- 3 tk. cukor
- 2 lap zselatin
- 10 dkg marcipán massza
- reszelt ciromhéj
- pár csepp színtelen mandula aroma
Dekorációnak holland kakaó, vagy őrölt fahéj, ízlés szerint szórócukor, vagy csoki szórás
Elkészítés
- A marcipánmasszát apró lyukú reszelőn lereszeljük (így könnyebben és gyorsabban olvad majd fel)
- A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
- A tejszínt lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a reszelt marcipán masszát és elkezdjük melegíteni.
- Folyamatosan kevergetve addig melegítjük, míg a marcipán fel nem olvad. Vigyázat, ne forraljuk fel!
- Ha a marcipán felolvadt, félrevesszük, reszelünk hozzá egy leheletnyi citromhéjat, adunk hozzá pár csepp színtelen mandula aromát, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zselatin lapokat.
- Addig kevergetjük, míg a zselatin teljesen fel nem oldódik.
- A marcipános tejszínt hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni, majd betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
- A laza kissé habos állag eléréséhez 1 óra után kivesszük a hűtőből és robotgéppel pár percig habosítjuk.
- A lágy marcipános tejszínt vízzel átöblített poharakba kanalazzuk és minimum további 3 órát hűtjük.
- Tálalás előtt ízlés szerint dekorálhatjuk kevés holland kakaóval vagy őrölt fahéjjal és dekorcukorral vagy csokival.