2012. május 4.


Sütés nélkül, Zselé-puding

Gyömbér zselé eperrel

Nagyon gyorsan elkészíthető desszert mindössze 3 hozzávalóból. És még jól is néz ki!:)

Az az igazság, hogy utálom a zselatint a süteményekben. A legborzalmasabb változata, amikor a “krémekbe” teszik bele tortatöltelékként. (lásd “országtorták”) Brrr. Ezt a gyümölcsös-zselés felhasználási formáját viszont nagyon szeretem:) Régebben egy-két üzletben voltak is ilyen zseléporok (ami nem tortazselé, hanem direkt pohárdesszertnek volt) aztán egyszer csak ezek is eltűntek (biztosan sokan vásárolták…:D). Ezekben a zacskókban is 3 dolog volt: zselatin és színezék, meg némi aroma. Ezek a típusú desszertek viszont nagyon könnyen előállíthatók itthon is sima színtelen zselatinnal, ízesítésként pedig azt rakunk bele, amit mi szeretnénk. Igazából bármilyen gyümölcslével elkészíthető, csak az ízlésünktől függ. Én most gyömbéres üdítővel készítettem, mert kíváncsi voltam milyen lesz az eredmény és eper darabkákat tettem bele. (gyömbéres limonádéval sokkal intenzívebb lesz az íze, viszont nem lesz ilyen szép színe, mint az üdítővel).

 

Hozzávalók

 • 5 dl gyömbéres üdítő
 • 4 tk. színtelen zselatin
 • 1 ek. cukor
 • friss eper ízlés szerint

Elkészítés

 1. Az epreket megmossuk és felkockázzuk.Eperkockák
 2. A gyömbéres üdítőt egy lábasba tesszük a zselatinnal és a cukorral, elkeverjük és kis lángon melegítve addig kevergetjük, míg a zselatin teljesen fel nem olvad. (nem szabad forralni! akkor jó, ha már teljesen átlátszó és nincsenek benne apró darabkák egyáltalán)
 3. Pudingformákba/poharakba töltjük és megvárjuk míg teljesen kihűl.Készül a gyömbér zselé
 4. Betesszük őket a hűtőbe kb. 30 percre, amíg egy kicsit megdermed, így ha belerakjuk az epreket nem süllyed le mind az aljára.
 5. Ha már enyhén megdermedt, kivesszük és belenyomkodjuk az eperdarabokat.
 6. Ezután visszatesszük őket a hűtőbe legalább 1 órára, hogy teljesen megdermedjenek.
 7. Tálalás előtt pár másodpercre forró vízbe állítjuk a formákat, így könnyen (és egészben) kijön majd belőle a gyümölcsös zselénk.