2012. március 14.


Gyümölcsös sütik, Lekvár - dzsem

Alma-kiwi-narancs dzsem

Újra elkapott a lekvárfőzési láz: ezúttal a hetek óta a konyhapulton árválkodó kiwik lettek az áldozatok.:) Igazi tél(vég)i gyümölcslekvár.

Tényleg nem nagy dolog elkészíteni, a legtöbb idő most is (mint mindig) a gyümölcsök megtisztításával ment el és így kis kész volt 1 óra alatt. Komolyan. A lekvár maga nem is túl édes és nem is savanyú, igazán gyümölcsös ízű lett, amiben leginkább a kiwi íze dominál. Szerintem nagyon finom lett, ajánlom kipróbálásra!:)

 

Hozzávalók

  • 80 dkg savanykás alma (megtisztított súly)
  • 80 dkg kiwi (megtisztított súly)
  • 4 nagyobb narancs leve
  • 1 ek. citromlé
  • 500 g befőzőcukor (3:1)
  • 1 kk. citromsav

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a közepüket, eldaraboljuk, és aprítógéppel felaprítjuk (vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük).
  2. Egy lábasba tesszük és ráöntjük a citromlevet, hogy ne barnuljon meg.
  3. A kiwiket megpucoljuk és felkockázzuk.kiwi
  4. A narancsokat félbevágjuk és a levüket kifacsarjuk.
  5. Az almához adjuk a narancslevet, a kiwi kockákat a befőzőcukrot és a citromsavat, jól átkeverjük és az egészet felforraljuk.Gyümölcsök a fazékban
  6. 3 percig zubogva főzzük, közben óvatosan átkeverjük.
  7. Kiforrázott üvegekbe kanalazzuk és 5 percre fejtetőre állítjuk a lekvárral teli üvegeket.Kiwis dzsem

És el is készült. Megvárjuk míg teljesen kihűlnek és megdermednek és már fogyasztható is.Alma-kiwi-narancs dzsem