2019. július 19.
Gyümölcsös sütik
Áfonyás-levendulás süti
Íme egy pofon egyszerű, igazi nyári süti, vajas piskótával, édes áfonyával és illatos levendulával. Semmiképp ne hagyd ki a piknik kosárból (ha marad belőle addig…);)
Tényleg elronthatatlanul egyszerű ez a süti, csak összekevered a hozzávalókat, megszórod friss, érett áfonyával és mehet is a sütőbe. Közeli rokonságban áll a meggyes piskótával, így ha a fanyarabb ízek részesítenéd előnyben, akár meggyel is készítheted.
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 20 dkg áfonya
- 1 púpos tk. levendula virág
- fél citrom reszelt héja
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a cukor felével kemény habot verünk.
- A vajat a maradék cukorral habosra keverjük és hozzá reszeljük a fél citrom héját.
- A cukros vajas keverékhez egyenként hozzáadjuk a sárgákat és simára keverjük.
- Majd hozzászitáljuk a levendulavirágzattal elkevert lisztet.
- Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot is.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd megszórjuk a megmosott áfonyával.
- 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 35-40 perc alatt megsül.
Judit
2020. május 13. - 13:10Vajon fagyasztott gyümölccsel is működik ? Ebben az esetben fagyott vagy felengedett gyümölcsöt használjak?
Köszönöm
Vikki
2020. május 14. - 19:07Igen, fagyasztott áfonyával is készítheted, ez esetben fagyosan tedd a tésztára 🙂