2014. február 14.
Sütés nélkül, Zselé-puding
Panna cotta gránátalmával
Igen, igen, a Valentin nap még mindig egy megosztó esemény, de mivel pont ma van a napja, így nem mehetünk el mellette recept nélkül… Ami pedig nem más, mint egy villámgyors, elegáns desszert – nem csak jeles alkalmakra:)
Ez a desszert nem csak ízében, de megjelenésében is gyönyörködtet: az édes, lágyan krémes textúrájú, hófehér tejszínes réteg tetejére enyhén savanykás, vibráló vörös zselé simul, amiben gránátalma magok bújnak meg. És mindezt nagyjából 10 perc alatt megalkothatjuk összesen 6 hozzávalóból:)
Hozzávalók:
Panna cotta:
- 2 dl tejszín
- 3 dl tej
- 3 dkg cukor
- 2 lap zselatin
- fél csomag (Bourbon) vaníliás cukor
Gránátalmás réteg:
- 1 dl gránátalmalé (1 db gránátalma)
- 1 kk. zselatin
- 1 kk. cukor
Elkészítés
- A panna cottához egy lábasba öntjük a tejet, a tejszínt, a cukrot és a vaníliás cukrot és addig melegítjük, míg gőzölni nem kezd.
- Ekkor hozzáadjuk a zselatinlapokat és addig kevergetjük, míg el nem olvad (nem kell előtte beáztatni).
- Hideg vízzel kiöblített tálkákban egyenlően elosztjuk, megvárjuk, míg kihűl és legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük.
- A gránátalmás réteghez a magokat kiszedegetjük a gránátalmából, majd aprítógépbe tesszük. Az így kapott pürét átszűrjük.
- A gránátalma léhez hozzáadjuk a cukrot és a zselatint és elkezdjük melegíteni, amíg fel nem olvad benne a zselatin (ne forraljuk fel!).
- A megdermet panna cottákat kivesszük a hűtőből és óvatosan a tetejére öntjük a gránátalmás réteget.
- Ismét 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy a gránátalmás réteg is megdermedjen.
Tálalás előtt megszórjuk gránátalma magokkal.