2012. október 6.


Sütés nélkül, Krémes sütik, Édesség - bonbon

Sütőtök golyók csokidarabkákkal

Ha esetleg valaki már unná a hagyományos kókuszos kekszgolyót, itt egy lehetséges változat: sütőtökkel és csokidarabkákkal feldobva. Aki nem tudja miből készült, nem valószínű, hogy rájön, mitől is olyan finom:)

Én se rajongok különösebben a sütőtökért, csak akkor szeretem, ha kellően ízesítve van ahhoz, hogy eltűnjön a bébipapikra emlékeztető jellegzetes íz. Hát ezeknél a golyócskáknál is így van: a fahéj, a vanília és a pár csepp rum aroma olyan különleges ízt ad neki, amitől szinte abbahagyhatatlan:) A recept eredetijét itt találtam, amit ropogós csokidarabkákkal egészítettem ki, amik remekül kompenzálják a golyók édességét. Bátran ajánlom minden sütőtök-ellenes édességrajongónak (főleg, ha gyerek:)

Tök

Hozzávalók

Kb. 30 golyóhoz:

  •  50 dkg sütőtök (megsütve, a héj nélküli súly)
  • 25 dkg darált keksz
  • 3-4 ek. méz (attól függően mennyire volt édes a tök)
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • 1 tk. rum aroma
  • 10 dkg étcsoki
  • kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítés

  1. A sütőtököt megsütjük és a húsából kimérünk 50 dkg-ot.Sütőtök
  2. Villával áttörjük, majd hozzáadjuk a csoki és a kókusz kivételével az összes hozzávalót és összegyúrjuk.Az összes hozzávalót összegyúrjuk
  3. A csokit apró darabkákra vágjuk és belegyúrjuk a masszába.A golyók alapja

Ezután golyókat formálunk belőle és kókuszreszelékbe forgatjuk. (Tipp: a kókuszhoz is reszelhetünk ízlés szerint étcsokit)Kókuszba forgatjuk a golyókat

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Sütőtök golyók csokidarabkákkal