2016. március 11.
Gyümölcsös sütik, Krémes sütik, Torta
Könnyü epres tortácskák
Habkönnyű piskóta és édes vaníliakrém, a szezon első zamatos epreivel. Egyszerűségében nagyszerű desszert, de pont ettől tökéletes!:)
Amikor megjelennek az első eprek a piacon és a zöldségesnél, mindig ez az első, amit elkészítek mellé: krémes vaníliapudingot igazi vaníliával és egy gyors, puha piskótát. Van, hogy tortácskák készülnek belőle, de van, hogy csak a pudingba tunkolva esszük az epret és a piskótát. A lényeg, hogy a három brilliánsan működik együtt és nagyjából 20 perc alatt el is készül, így semmi akadálya egy mennyei desszertnek, akár egy hosszú munkanap után sem:)
Hozzávalók
Piskóta
- 3 tojás
- 3 ek. cukor
- 3 ek. liszt
- fél citrom reszelt héja
Puding
- 5 dl tej (3,5%)
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- kis darab bourbon vanília
- cukor ízlés szerint
- 2 dkg vaj
friss eper
Elkészítés
- A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk.
- A sárgákat a cukorral egészen világos sárgára keverjük.
- A habot óvatosan a cukros tojássárgájába forgatjuk.
- A lisztet a tojáshoz szitáljuk és belekeverjük.
- A piskóta tésztát sütőpapírral bélelt sütőformába simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 10-12 perc alatt megsül.
- Miután megsült, rácsra tesszük hűlni és a papírt még melegen lehúzzuk az aljáról.
- A pudingot a leírás szerint elkészítjük, hozzáadjuk a vaníliát és miután elkészült, még melegen belekeverjük a vajat.
- Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
- A kihűlt piskótát kör alakú süteménykiszúróval kiszúrjuk vagy négyzetekre vágjuk.
- Az epret felkockázzuk, ha szükséges, cukorral édesítjük.
- Megkenjük a vaníliás pudinggal és a tetejére halmozzuk a felkockázott epret.