2016. március 11.


Gyümölcsös sütik, Krémes sütik, Torta

Könnyü epres tortácskák

Habkönnyű piskóta és édes vaníliakrém, a szezon első zamatos epreivel. Egyszerűségében nagyszerű desszert, de pont ettől tökéletes!:)

 

Amikor megjelennek az első eprek a piacon és a zöldségesnél, mindig ez az első, amit elkészítek mellé: krémes vaníliapudingot igazi vaníliával és egy gyors, puha piskótát. Van, hogy tortácskák készülnek belőle, de van, hogy csak a pudingba tunkolva esszük az epret és  a piskótát. A lényeg, hogy a három brilliánsan működik együtt és nagyjából 20 perc alatt el is készül, így semmi akadálya egy mennyei desszertnek, akár egy hosszú munkanap után sem:)

Könnyű epres tortácskák

Hozzávalók

Piskóta

  • 3 tojás
  • 3 ek. cukor
  • 3 ek. liszt
  • fél citrom reszelt héja

Puding

  • 5 dl tej (3,5%)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • kis darab bourbon vanília
  • cukor ízlés szerint
  • 2 dkg vaj

friss eper

Elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk.Tojásfehérje hab
  2. A sárgákat a cukorral egészen világos sárgára keverjük.Cukros tojássárgája
  3. A habot óvatosan a cukros tojássárgájába forgatjuk.A habot a sárgához forgatjuk
  4. A lisztet a tojáshoz szitáljuk és belekeverjük.Hozzáadjuk a lisztet a piskótához
  5. A piskóta tésztát sütőpapírral bélelt sütőformába simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 10-12 perc alatt megsül.Piskóta tészta
  6. Miután megsült, rácsra tesszük hűlni és a papírt még melegen lehúzzuk az aljáról.
  7. A pudingot a leírás szerint elkészítjük, hozzáadjuk a vaníliát és miután elkészült, még melegen belekeverjük a vajat.Vanília puding
  8. Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  9. A kihűlt piskótát kör alakú süteménykiszúróval kiszúrjuk vagy négyzetekre vágjuk.
  10. Az epret felkockázzuk, ha szükséges, cukorral édesítjük.Eper
  11. Megkenjük a vaníliás pudinggal és a tetejére halmozzuk a felkockázott epret.

Könnyű epres tortácskák