2014. augusztus 8.


Gyümölcsös sütik, Tea sütik, Palacsinta

Ricottás-sárgabarackos palacsinta

Napfényes nyári reggelik elmaradhatatlan kelléke lehet mostantól ez a pufi palacsinta: zamatos sárgabarackdarabok és ricotta. Hmm:)

A palacsinta még mindig nem a leggyakoribb vendég a konyhámban, ezúttal is csak mondhatni véletlen készült. Sokáig gondolkodtam mi legyen a sorsa a pár szem lekvárból megmaradt érett sárgabaracknak, majd eszembe jutott, hogy miért ne kerüljön bele egy puha palacsintába, úgyis régen volt már. Volt még egy kis maradék ricotta is, így ebből is került a tésztába egy kevés, valamint mellé is egy kis mézzel és pisztáciával. Remek napindtó egy ráérős hétvégére, próbáljátok ki:)

Ricottás-sárgabarackos palacsinta

Hozzávalók

  • 1 dl tej
  • 2 egész tojás + 1 tojásfehérje
  • 4 dkg  olvasztott vaj
  • 1 ek. méz (vagy juharszirup)
  • 1 ek. porcukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • csipet fahéj
  • 2 ek. ricotta
  • 4-5 szem érett sárgabarack

Tálaláshoz:

sárgabarack lekvár, ricotta ízlés szerinti mennyiségű mézzel édesítve, aprított pisztácia

Elkészítés

  1. A tojásokat (az  1 darab fehérje kivételével) a porcukorral és a mézzel habosra keverjük.habosra keverjük
  2. Hozzákeverjük az olvasztott vajat.hozzákeverjük a vajat
  3. Végül a sütőporos liszttel és a tejjel az egészet simára keverjük.Simára keverjük
  4. Hozzákeverjük a ricottát és egy csipet fahéjat is.
  5. Legalább 2 órára (de akár egy éjszakára is) betesszük a hűtőbe.
  6. Sütés előtt a korábban meghagyott tojásfehérjéből robotgéppel kemény habot verünk és a palacsintatésztába forgatjuk.A habot a tésztába forgatjuk
  7. A sárgabarackokat meghámozzuk és felkockázzuk.
  8. Forró teflon serpenyőbe adagoljuk a palacsintákat majd sárgabarack darabokat szórunk a még nyers tészta tetejére. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük.Sütés
  9. Mézzel édesített ricottával és baracklekvárral tálaljuk.

Ricottás-sárgabarackos palacsinta

Ricottás-sárgabarackos palacsinta