2015. július 3.
Gyümölcsös sütik
Citromos bazsalikomos süti rebarbarával
Nehéz volt ugyan beszerezni a második sütire való adagnyi rebarbarát is, de végül egy nagyon finom nyári süti kerekedett belőle friss citrommal és egy csipet bazsalikommal.
Ha esetleg nem sikerül beszerezni rebarbarát, az epret javaslom még hozzá, ugyanis nem csak a savanykás rebarbara, de a vaníliás eperragu is nagyszerű kísérője lehet a puha, enyhén citromos és bazsalikomos kevert tésztának. Az elkészítési ideje nagyjából 30 perc, utána pedig nincs is más dolgotok, mint élvezni a nyári ízeket:)
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 nagyobb citrom
- 15 dkg liszt
- 1 kk. sütőpor
- só
- 0,5 dl tej
- 1 marék friss bazsalikom
Rebarbara ragu:
- 2 nagyobb szál rebarbara
- 10 dkg cukor
- fél csomag (bourbon) vaníliás cukor
Elkészítés:
- A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat.
- Hozzáreszeljük a citrom héját, a friss friss bazsalikomot felaprítjuk és a masszába keverjük.
- A sütőport és a sót a liszthez keverjük, majd a vajas-tojásos masszához forgatjuk.
- A tésztát sütőformákba kanalazzuk, majd 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 15-17 perc alatt megsülnek.
- A rebarbarát megpucoljuk, kockákra vágjuk és a cukrokkal és egy kevés vízzel elkezdjük főzni. Közben ne kevergessük, hogy ne dőljön szét.
- Ha megpuhult félre vesszük és megvárjuk, míg kihűl.
- Összeállítjuk a sütit: A kihűlt rebarbarát lecsepegtetjük, majd a sütik közepére halmozunk belőle.