2013. május 19.
Gyümölcsös sütik, Tea sütik, Palacsinta
Epres palacsinta bodza sziruppal
Még mindig nem tartozom a palacsintarajongók népes táborához, viszont most úgy egy év után ismét eszembe jutott, hogy jó lenne készíteni puha, pufi palacsintákat. Most édes eper került bele, a tetejére pedig illatos bodzaszirup.
Igazi kora nyári reggeli, ami egy napsütéses teraszon elfogyasztva esik a legjobban: a puha piskótás tésztában itt-ott édes eperdarabok lapulnak és a juharszirup helyett zamatos bodzaszörp ízesíti. Tényleg isteni, garantáltan jobban indul tőle a nap:)
Hozzávalók
- 1,5 dl tej
- 2 egész tojás + 1 tojásfehérje
- 4 dkg olvasztott vaj
- 1 ek. méz (vagy juharszirup)
- 1 ek. porcukor
- 20 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg eper
- bodza szirup
Elkészítés
- A tojásokat (az 1 darab fehérje kivételével) a porcukorral és a mézzel habosra keverjük.
- Hozzákeverjük az olvasztott vajat.
- Végül a sütőporos liszttel és a tejjel az egészet simára keverjük.
- Legalább 2 órára (de akár egy éjszakára is) betesszük a hűtőbe.
- Sütés előtt a korábban meghagyott tojásfehérjéből robotgéppel kemény habot verünk és a palacsintatésztába forgatjuk.
- Az epret megmossuk és felkockázzuk.
- Forró teflon serpenyőbe adagoljuk a palacsintákat majd eperkockákat szórunk a még nyers tészta tetejére. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
- Bodza sziruppal meglocsolva tálaljuk.
Gerda
2017. július 9. - 21:13Szia!
Meg tudnád írni milyen bodza szirupot használsz, ami finom?
Köszönöm
Vikki
2017. július 16. - 21:01Szia,
igazából teljesen mindegy, melyik márkát választod, nálam is gyakran más-más van. Én a hagyományos (nem cukormentes, édesítős) változatot szeretem, mert ezeknek nincs mellékíze.