2012. október 6.
Sütés nélkül, Krémes sütik, Édesség - bonbon
Sütőtök golyók csokidarabkákkal
Ha esetleg valaki már unná a hagyományos kókuszos kekszgolyót, itt egy lehetséges változat: sütőtökkel és csokidarabkákkal feldobva. Aki nem tudja miből készült, nem valószínű, hogy rájön, mitől is olyan finom:)
Én se rajongok különösebben a sütőtökért, csak akkor szeretem, ha kellően ízesítve van ahhoz, hogy eltűnjön a bébipapikra emlékeztető jellegzetes íz. Hát ezeknél a golyócskáknál is így van: a fahéj, a vanília és a pár csepp rum aroma olyan különleges ízt ad neki, amitől szinte abbahagyhatatlan:) A recept eredetijét itt találtam, amit ropogós csokidarabkákkal egészítettem ki, amik remekül kompenzálják a golyók édességét. Bátran ajánlom minden sütőtök-ellenes édességrajongónak (főleg, ha gyerek:)
Hozzávalók
Kb. 30 golyóhoz:
- 50 dkg sütőtök (megsütve, a héj nélküli súly)
- 25 dkg darált keksz
- 3-4 ek. méz (attól függően mennyire volt édes a tök)
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- őrölt fahéj ízlés szerint
- 1 tk. rum aroma
- 10 dkg étcsoki
- kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés
- A sütőtököt megsütjük és a húsából kimérünk 50 dkg-ot.
- Villával áttörjük, majd hozzáadjuk a csoki és a kókusz kivételével az összes hozzávalót és összegyúrjuk.
- A csokit apró darabkákra vágjuk és belegyúrjuk a masszába.
Ezután golyókat formálunk belőle és kókuszreszelékbe forgatjuk. (Tipp: a kókuszhoz is reszelhetünk ízlés szerint étcsokit)
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.