2012. január 28.
Tea sütik, Keksz
Mandulás-cseresznyés kekszek
A tökéletes teasütemény. Omlós keksz a közepén cseresznye lekvárral, amiben ráadásként ropogós cseresznye szemek is vannak. Ja és nagyon gyorsan elkészül.
A lekvár természetesen házi, tavaly készült, mikor kaptunk egy nagy tál ropogós cseresznyét. Nem bírtam ki, hogy ne készítsek belőle lekvárt:) Nem is lett sok ugyan, csak két üveg, de mikor előkerül, mindig nagy öröm:) Remélem lesz idén is valahonnan ilyen szép cseresznye, mert imádom. Most a mandulás kekszek közepébe került a lekvárból, hogy egy kis májusi hangulatot hozzon a borongós januárba.
Hozzávalók
- 8 dkg mandula
- 20 dkg liszt
- 10 dkg méz
- fél tk. fahéj
- 1 tk. szódabikarbóna
- csipet só
- 10 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
- cseresznye lekvár
Elkészítés
- A mandulát serpenyőben megpirítjuk, majd durvára daráljuk.
- Ezután a hozzávalókat egy nagy tálban a lekvár kivételével összekeverjük.
- A tésztából diónyi gombócokat készítünk és sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük őket.
- Ezután kicsit ellapítjuk őket, majd a közepükre fakanál végével vagy az ujjunkkal mélyedéseket készítünk.
- A kekszeket 175 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. (ha esetleg a közepe feljönne kicsit, még melegen újra megnyomkodjuk a fakanál végével)
- Megvárjuk míg kihűlnek, majd megtöltjük őket a cseresznye lekvárral.
Kávé és tea mellé tökéletes kísérő:)