2016. április 29.


Tea sütik, Palacsinta

Waffle fehércsokival és eperrel

Reggeli, tízórai, uzsonna vagy akár pazar desszert is lehet egy waffleből, főleg, ha eperraguval és lágy fehércsoki krémmel koronázzuk. 

Mióta megvan a legújabb waffle sütőm (az előző sajnos balesetes lett a tésztától:), azóta a waffle lett a beugrós desszert: fél óra alatt elkészül és igazából csak a hangulatom és a hűtő tartalma határozza meg, épp milyen ízű lesz. Ha nincs sok időm, csak épp ennék valami édességet, általában mogyorókrém kerül rá, viszont ha ráérek, mindig készítek egy  új feltétet hozzá. Ez a fehércsokis-epres a legbrutálisabb:) A lágy ganache és az eper ragu klasszikus párosa igazi desszertet varázsol egy szelet waffleből is.

Waffle fehércsokival és eperrel

Hozzávalók

Waffle

  • 25 dkg liszt
  • 3,75 dl tej
  • 3 tojás
  • 4 tk. cukor
  • fél tk. só
  • 1,5 tk. sütőpor
  • 8 ek. étolaj

Fehércsokis krém

  • 10 dkg csoki
  • 10 dkg vaj
  • 3 ek tejszín

eper

kókuszreszelék

Elkészítés

  1. A fehércsokis krémhez a fehércsokit apró darabokra vágjuk.Fehércsoki ganache
  2. A vajjal és a tejszínnel gőz fölött összeolvasztjuk, félrevesszük, megvárjuk, míg kihűl.Fehércsoki ganache
  3. Habzsákba kanalazzuk, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
  4. Az epret felkockázzuk, 2-3 ek. cukorral összeforraljuk.eperragu
  5. Félretesszük hűlni.
  6. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.Tojásfehérje hab
  7. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, míg egész világos lesz.Habos tojás sárgája
  8. Hozzáadjuk az étolajat.
  9. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral.Liszt a waffle tésztába
  10. A tejjel felváltva 2 részletben a cukros tojáshoz keverjük.Waffle tészta
  11. Végül a tojásfehérje habot is a masszába forgatjuk.A waffle tésztát tojásfehérjével lazítjuk
  12. Az így kapott masszát waffle sütőbe kisütjük.Waffle sütés
  13. A  langyos waffle tetejére halmozzuk, fehércsoki pöttyökkel váltakozva. A tetejét megszórhatjuk kevés kókuszreszelékkel is.

Waffle fehércsokival és eperrel