Vaníliás cseresznyés pite

Vaníliás cseresznyés pite

Végre megérettek a roppanós nagy szemű cseresznyék, amiből nagyon finom pitét lehet sütni!:) Most vaníliás krémmel készült a szokásos citromos pitetésztával.

Évek óta ez volt az első alkalom, hogy a fánkon lévő cseresznye nem volt tele kukaccal. Nem is fagyott el olyan sok tavasszal, mint  gondoltuk, úgyhogy most tobzódunk a ropogós cseresznyében. Én mondjuk kicsit se bánom, mert nagyon szeretem!:) A legkézenfekvőbb felhasználási módja (a lekvár mellett) a pite: gyorsan elkészül és tele van friss gyümölccsel. Így hát most ez a vaníliás készült belőle, amit egy egyszerű sűrűre főzött pudinggal töltöttem meg és ebbe kerültek a cseresznyék.

Cseresznyék

nusi is szereti:)

Hozzávalók

Tésztához:

  • 12,5 dkg margarin
  • 20 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • fél cs sütőpor (6g)
  • fél cs vaníliás cukor (5g)
  • 1 ek tejföl
  • fél citrom reszelt héja

Töltelékhez:

  • 1 csomag vaníliás puding
  • 4 dl tej
  • 3-4 ek. cukor
  • cseresznye ízlés szerinti mennyiségben (minél több, annál jobb:))

Elkészítés

  1.  A cseresznyét megmossuk és kimagozzuk.
  2. Addig a tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
  3. Sütőpapírral kibéleljük a sütőforma alját, oldalát pedig vajjal kikenjük.
  4. A tésztát két folpack közt kinyújtjuk akkorára, hogy ki tudjuk vele bélelni a sütőforma széleit is. (így nem ragad rá se a sodrófára, se a deszkára, és nem is fog eltörni, mikor a formába rakjuk.)Készül a pite...
  5. Ha megfelelő méretűre nyújtottuk, a felső folpack-ot eltávolítjuk, és az alsóval átfordítjuk a formába, beleigazítjuk, majd lehúzzuk róla a másik fóliát is.
  6. Elkészítjük a tölteléket: a vaníliás pudingport a csomagolás leírása szerint 4dl tejjel sűrűre főzzük.Vaníliás puding
  7. Ha elkészült, a tésztára simítjuk egyenletesen (nem baj ha meleg, így szebben el lehet simítani).A vaníliás krémet elsimítjuk a tésztán
  8. Belenyomkodjuk a kimagozott cseresznyét (lehetőleg a “lyukas” felével lefelé, mert így sokkal szebb lesz) és már mehet is a sütőbe.Belenyomkodjuk a cseresznyéket
  9. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sül.

Szerintem langyosan a legfinomabb, amikor még lágy a puding:)

Cseresznyés pite

Megosztás

4 hozzászólás

  1. Eszter szerint:

    Szia,
    Csodaszép ez a süti…:) Kb egy óra múlva nekilátok, hogy meglepjem magamat a látvánnyal és az ízzel!
    Üdv:
    Eszter

  2. Vivien szerint:

    Szia!
    Nagyon jól néz ki. Én ma csináltam meg,jelenleg a sütőben van. :)

  3. Judit szerint:

    Szia! Ma elkészítettem, friss alapanyagokból! Egyszerűen isteni lett! El is fogyott mind egy morzsáig! 😀

Szólj hozzá te is!