2015. augusztus 14.


Sütés nélkül, Fagyi

Szedres-mentás joghurtfagyi

Íme egy pompás hűsítő a nagy hőség ellen: savanykás szeder és friss menta, krémes, jéghideg görög joghurtban. És nagyjából 5 perc alatt kész:)

Ezt a fagyit mindenféle extra fagyigép nélkül is el lehet készíteni, ugyanis csak jól le kell hűteni a mélyhűtőben és már fogyasztható is. Nem is igazán fagyi, inkább csak nagyon lehűtött joghurt ez az édesség, ugyanis nem kell teljesen megfagyasztani, akkor jó, ha még lágy. Éppen ezért nem kell megijedni, hogy nem gombócolható, csak kanalazható a végeredmény:)

Szedres-mentás joghurtfagyi

Hozzávalók:

  • 20 dkg szeder
  • 3-4 nagyobb ág menta (sok levéllel)
  • 7 dkg méz
  • 40 dkg natúr görög joghurt

Elkészítés:

  1. A szedret alaposan megmossuk, aprítógépbe tesszük és hozzá tépkedjük a friss mentaleveleket is.Szeder & menta
  2. Hozzáadjuk a mézet majd az egészet összedaráljuk.Méz a fagyihoz
  3. A szedres szószt a joghurthoz keverjük.Szeder & joghurt
  4. Műanyag, fagyasztást álló edénybe kanalazzuk a joghurtos alapot és nagyjából három óra “fagyasztás” után fogyasztható. (Hosszabb ideig is eltartható hűtőben, viszont mivel nem túl zsíros a joghurt, ezért hosszú fagyasztás után a víz kikristályosodhat benne!)Irány a fagyasztó!
  5. Nem kell, hogy kőkemény legyen, így fogyasztás előtt, ha sokáig hűtöttük kicsit hagyjuk felolvadni, mielőtt tálaljuk.Szedres-mentás joghurtfagyi

Szedres-mentás joghurtfagyi