2019. augusztus 23.


Gyümölcsös sütik

Szedres-almás gyümölcskenyér

Egy igazi késő nyári teasütemény, sok-sok szederrel, fekete ribizlivel és csupa egészséges hozzávalóval: az édesítésre használt minimális cukrot bátran lecserélheted akár fruktózra is!

Ez a süti vaj helyett kókuszzsírral készült, a cukor mennyiséget pedig mézzel kompenzáltam, így akár diétásnak is mondható. Ha teljesen cukormentesen készítenéd, a fruktózt javaslom hozzá édesítőnek, amivel szinte egy az egyben helyettesíthető. Már kicsit ősziesnek hathat ez a mézes-fahéjas ízvilág, de a gyümölcsök még az utolsó meleg napokat idézik. Szupergyors, egyszerű (és diétabarát!) sütemény egy csajos-piknikezős délutánhoz!;)

Hozzávalók

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg darált mandula
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • csipet só
  • 2,5 dkg cukor
  • 5 dkg méz
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 2 tojás
  • 1 kisebb alma
  • 12 dkg szeder
  • 10 dkg fekete ribizli

Elkészítés

  1. A gyümölcsöket megmossuk, az almát apró kockára vágjuk.
  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, amíg egész világos sárga lesz.
  3. Hozzáadjuk a mézet és a felolvasztott kókuszzsírt és simára keverjük.Szedres-almás gyümölcskenyér hozzávalói
  4. A lisztet egy tálban elkeverjük a darált mandulával, a sütőporral, csipet sóval és a fahéjjal.Szedres-almás gyümölcskenyér hozzávalói
  5. Az így kapott keveréket beleforgatjuk a tojásos keverékbe. Egy nagyon sűrű masszát kapunk.Szedres-almás gyümölcskenyér készítése
  6. A sütőformák aljába kanalazunk kevés tésztát, megszórjuk a kockára vágott almával, majd teljesen befedjük a tésztával. Végül óvatosan belenyomkodjuk a szedret és a feketeribizlit.Szedres-almás gyümölcskenyér készítése
  7. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 20 perc alatt megsül.

Szedres-almás gyümölcskenyér