2017. augusztus 18.


Gyümölcsös sütik, Száraz sütik, Kuglóf

Sárgabarackos-túrós kuglóf

A túró-barack klasszikus párosát most egy isteni puha kuglófban próbálhatjátok ki, aminek az összeállítása nem vesz igénybe többet 15 percnél. Meg is van a hétvégi desszert, ugye?:)

Nagyon régen készítettem kuglófot, a blogon is talán egy recept szerepel ebben a kategóriában. Valamiért ez a sütemény sosem volt számomra annyira kedves. Valószínűleg azért, mert sikerült párszor igazán fűrészporízűt ennem belőle:) De ez a recept egész más… Puha és szaftos a túrótól és a sok baracktól, amilyennek lennie kell, kívül pedig ropogósra sül a széle. Mivel én nagy rajongója vagyok a túrós sütiknek, nálam nagyon nagy kedvenc lett egyből, ezért is osztom meg itt a blogon is, ugyanis az eredeti recept a Nők Lapja Konyha 2017. augusztusi számában található.

Sárgabarackos-túrós kuglóf

Hozzávalók

  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 5 tojás
  • 25 dkg túró
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 dkg sárgabarack (tisztított súly)

Liszt és vaj a forma előkészítéséhez

Elkészítés

  1. A barackokat megmossuk, kimagozzuk és apróra kockázzuk.Sárgabarack a túrós kuglófhoz
  2. A puha vajat simára keverjük a porcukorral.
  3. A tojásokat egyenként hozzáadjuk és simára keverjük.Sárgabarackos-túrós kuglóf készítése
  4. Hozzáadjuk a villával áttört túrót és a citrom reszelt héját.Sárgabarackos-túrós kuglóf készítése
  5. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a túrós-tojásos masszába forgatjuk.Sárgabarackos-túrós kuglóf készítése
  6. Hozzáadjuk a kockára vágott barackot is.
  7. A sütőformát kikenjük vajjal, majd kilisztezzük.
  8. A masszát a formába simítjuk.Irány a sütő!
  9. 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 45-50 perc alatt készre sül.
  10. Miután megsült, kicsit hagyjuk a formában hűlni, majd kifordítjuk belőle.
  11. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Sárgabarackos-túrós kuglóf