2019. december 30.


Sós sütik

Sajtos-áfonyás falatkák

Sohasem késő nekiállni azoknak a vendégváró falatkáknak… Főleg, ha 30 perc alatt egy igazán fancy finomságot készíthetsz nekik!:)

Ezek a falatkák lehetnének akár a “gyorsan a hűtőből valamit” megoldás is, mert csak 5 hozzávaló kell hozzá és pikk-pakk megvan, de az ízek miatt inkább elegáns vendégváró, vagy akár előétel is lehet belőle. A camembert sajt és az áfonya lekvár klasszikusát rejtik ugyanis a tészta kosarak, amihez ropogós dió és a sütés után friss rozmaring szórás kerül. Még a legválogatósabb vendéget is biztosan leveszi a lábáról;)

Hozzávalók

(40 apró, vagy 20 nagyobb méretűhöz)

  • 1 csomag leveles tészta
  • 15 dkg camembert
  • áfonya lekvár
  • 5 dkg dió
  • friss rozmaring

Elkészítés

  1. A leveles tésztát átnyújtjuk (így kevésbé fog felpúposodni és nem lökődik majd ki a töltelék) majd felkockázzuk, attól függően, hogy mini muffin tepsiben, vagy normál méretűben fogjuk sütni: 40 vagy 20 db nagyjából egyforma négyzetlappá.
  2. A tészta lapokat óvatosan belesimítjuk a kivajazott, vagy papírral bélelt mélyedésekbe, a felesleget a széleknél levágjuk, a mélyedések alját pedig villával megszúrkáljuk, hogy tudjon távozni a gőz.
  3. A diót felaprítjuk, majd minden mélyedésbe szórunk kicsit.
  4. Ezután jöhet 1-1 camembert kocka, és az áfonya lekvár.
  5. A tetejét megszórjuk a maradék aprított dióval és mehet a sütőbe 200 fokra, ahol 15 perc alatt aranybarnára sül.
  6. Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott friss rozmaringgal és díszíthetjük egész hajtásokkal is.