2020. október 2.


Krémes sütik, Torta

Ricottás dió torta fügével

Ha a legjobb őszköszöntő tortát keresed, ne is nézelődj tovább, megtaláltad! Ropogós dió, ricotta, és sok-sok friss füge puha diós piskótán. 🍂

Most már biztosan hiányoznak mindenkinek az ősz ízei, ugye? A jó hír az, hogy ebbe a tortába valóban benne van a kora őszi finomságok legjava és még nem is bonyolult elkészíteni. Miért ne próbálnád ki hétvégén? 😉

Hozzávalók

Diós lap: 

  • 3 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1/4 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 5 dkg darált dió
  • 3,5 dkg liszt
  • fél citrom reszelt héja

Ricotta: 

  • 25 dkg ricotta
  • 5 dkg méz
  • fél citrom reszelt héja

6-7 érett füge

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
  2. A sárgákat a cukorral addig habosítjuk, míg egészen világos sárga lesz.
  3. A darált diót elkeverjük a liszttel, a sütőporral, csipet sóval és hozzáreszeljük a citromhéjat.Diós piskótatekercs készítése
  4. A cukros-tojásos masszába keverjük a lisztes keveréket.Diós piskótatekercs készítése
  5. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot is.Diós piskótatekercs készítése
  6. A tortaformát vastagon kivajazzuk, majd belesimítjuk a masszát. Irány a sütő!
  7. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 15-20 perc alatt megsül.
  8. Rácsra borítjuk és megvárjuk, míg kihül.
  9. A ricottát a mézzel és a citromhéjjal simára keverjük.
  10. A kihűlt piskótalapra simítjuk.
  11. A fügéket alaposan megmossuk és cikkekre vágjuk.
  12. Tálalás előtt a füge szeleteket a torta közepére halmozzuk, széleit pedig megszórhatjuk durvára vágott dióval.

Ricottás dió torta fügével