2016. december 10.


Száraz sütik, Keksz

Red velvet keksz

Indul a karácsonyi sütiszezon!:) Mégpedig ezzel a csodaszép mélyvörös színű csokis keksszel, amit egy leheletnyi narancs varázsol igazán karácsonyivá.

Egyszerű és nagyszerű aprósütik ezek karácsonyra. Hogy miért is? Mert csak össze kell gyúrni, gombócokat formálni belőle, cukorba forgatni jó vastagon és mehet is a sütőbe, ahol minden más varázslat történik. Ez az a keksz, amelyiknél pont az a jó, ha minél több helyen elreped, (bizony, ilyen is van…) ugyanis ettől lesz igazán szép a külseje, így lesz igazi crinkle cookie.

Red velvet keksz

Hozzávalók

(kb. 20 darab)

  • 20 dkg liszt
  • 1-1,5 ek. kakaó (attól függően, mennyire szeretnénk sötétre)
  • 1 tk. sütőpor
  • 1/4 tk. szódabikarbóna
  • csipet só
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 ek. tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • porcukor a forgatáshoz
  • kevés piros vagy bordó ételfesték

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük.Red velvet keksz hozzávalók
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük.Red velvet keksz hozzávalók
  3. Hozzáadjuk a narancs reszelt héját, valamint a tojást, a tejfölt és a vaníliás cukort, majd az egészet simára keverjük.Red velvet keksz hozzávalók
  4.  Beleforgatjuk az ételfestéket.Bordó a red velvet kekszhez
  5. 2-3 részletben hozzákeverjük a lisztes keveréket.
  6. Az így kapott masszából diónyi gombócokat formálunk.Red velvet keksz tészta
  7. Amiket aztán vastagon porcukorba forgatunk.Red velvet kekszeket porcukorba forgatjuk
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, majd 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 10 perc alatt megsül.Irány a sütő!

Red velvet keksz