Narancs sorbet

Narancs sorbet

Negyed óra alatt elkészíthető édesség mindössze két hozzávalóból… Igaz, hogy nincs nyár, de ha már a vérnarancsaimmal ilyen galád módon átvertek, valamire fel kellett használni ezt is.

Az egész úgy kezdődött, hogy megláttam a boltban egy hatalmas táblát, ami szerint az alatta található narancs vérnarancs. Meg is örültem neki, mert eddig még sehol sem találtam, gyorsan vettem is egy kilót. Aztán mikor otthon félbevágtam az elsőt és láttam hogy a színe bizony köszönő viszonyban sincs a vörössel, akkor még nem is gyanakodtam, naivan azt hittem, hogy biztos csak véletlen került közé… De mikor már a 4.-et vágtam félbe és az is sima narancs volt, na akkor már nagyon mérges voltam! Ott álltam a pult mellett 8 darab félbevágott sima naranccsal… Iszonyatosan bosszantott a dolog, de mivel nem akartam kidobni, kifacsartam a levét és készítettem belőle sorbet-t. Ennyit a hárombetűs “magyar üzletláncról”…Csodaszép "vérnarancs"

Hozzávalók

  • 4,5 dl frissen facsart narancslé (nekem ez 1 kg-ból megvolt)
  • 10 dkg cukor

Elkészítés

  1. A narancsokat félbevágjuk és kifacsarjuk a levüket.
  2. Egy lábasba tesszük a cukrot és szűrőn át hozzáadunk kb. 1,5 dl narancslét.
  3. Addig melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad benne.
  4. Szűrőn át hozzáadjuk a maradék narancslevet is, megvárjuk míg teljesen kihűl és betesszük a hűtőbe legalább 2 órára.
  5. Hűtés után a fagyigépbe öntjük, és addig hűtjük vele, míg kásás nem lesz.Készül a sorbet
  6. Ezután műanyag, jól záródó edénybe öntjük és betesszük a mélyhűtőbe egy éjszakára.
  7. Fagyigép nélkül is elkészíthető: ebben az esetben a hideg narancsos alapot egy műanyag, fedeles tálba öntjük, berakjuk a mélyhűtőbe és óránként átkeverjük (5-6 alkalommal összesen) és utána egy éjszakán át benn hagyjuk.
  8. Tálalás előtt egy villa segítségével ismét átkeverjük az egészet és utána adagoljuk.Narancs sorbet

Megosztás

Szólj hozzá te is!