2019. november 29.


Tea sütik, Keksz

Mézes linzer

Utolért már a karácsonyi láz? Még téged sem? Akkor itt az ideje elkezdeni a hangolódást, mondjuk ezzel a szuper mézeskalács ízű linzerrel!

Ez egy igazi kettő az egyben karácsonyi süti, mivel a két legjobb ünnepi apró sütit sütheted meg egy lépésben: mézeskalácsos is, linzeres is és nagyon karácsonyi. Akár ajándéknak is tökéletes lehet, ha hurkapálcával kis “nyalókákat” készítetek belőle;)

 

Hozzávalók

  • 12,5 dkg vaj
  • 5 dkg barna cukor
  • 10 dkg méz
  • 1 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 ek. őrölt gyömbér
  • 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 kisebb kezeletlen narancs reszelt héja

Vörösáfonya vagy narancs lekvár a ragasztáshoz

Elkészítés:

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mézet és a tojást is és simára keverjük.Mézes linzer készítése
  2. Egy tálban elkeverjük a lisztet a fűszerekkel és a szódabikarbónával.Mézes linzer készítése
  3. Majd két részletben hozzáadjuk a vajas masszához és összegyúrjuk.Mézes linzer készítése
  4. Folpackba csomagoljuk és legalább fél órát pihentetjük a hűtőben.
  5. Lisztezett deszkán kb. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát és kiszúrjuk a linzereket.Mézes linzer készítése
  6. Sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk a linzereket és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 10 perc alatt aranybarnára sül.Irány a sütő!
  7. Rácsra szedjük, megvárjuk, meg teljesen kihűl.
  8. Ragasztásnál a lekvárból kb. fél teáskanálnyit teszünk az alsó linzer közepére és óvatosan rányomjuk a másik darabot.Mézes linzer készítése