2020. február 21.


Krémes sütik, Muffin - cupcake

Láva muffin málnával

Ennél valami igazán csokis édességet? Ha van is rá 15 perced, készítsd el ezt a krémesen lágy közepű láva muffint, akár málnával, akár anélkül. 😉

Ennek a sütinek a lelke a lágy csokis közepe, ami félig folyósan a legfinomabb. Elkövettem azonban azt a hibát, hogy 1 perccel tovább sütöttem, így a folyós állagnak sajnos búcsút kellett intenem, viszont a selymesen krémes állaga így is megmaradt. A tanulság tehát az, hogy ha folyósra szeretnéd inkább vedd ki 9 perc után, mint a javasolt sütési időt követően 1 perccel? (Mivel minden sütő más, javaslok egy egydarabos próba adagot megsütni, hogy tudd, a tiédnél mennyi idő kell a megfelelő állaghoz)

Szerintem málnával a legfinomabb, istenien beleolvad a savanykás íze az édes csokiba. ?

 

Hozzávalók

(12 db-hoz)

  • 15 dkg étcsoki
  • 6 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 3 dkg liszt
  • 5 dkg málna

vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés

  1. A csokit apró kockákra vágjuk, majd a vajjal gőz felett felolvasztjuk.Csoki olvasztás a szüreti kalácsról
  2. A tojásokat a cukorral addig keverjük, míg egészen világos sárga lesz.
  3. Ekkor hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és elkeverjük.
  4. Beleforgatjuk a lisztet, végül pedig a málnaszemeket is.
  5. A muffin formát vajjal kikenjük, majd belekanalazzuk a tésztát a mélyedésekbe.
  6. 210 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 9-10 perc alatt megsül. (ha folyósra szeretnéd, a 9 perchez közelebbi sütési idő lesz a megfelelő)