2015. április 3.


Krémes sütik, Torta

Kókuszos-fehércsokis nyuszi torták

Nyusziünnep:) Mi más is készülhetett volna, mint egy egyszerű és nagyon ötletes nyuszis sütemény.

Húsvéti ötletek közt keresgélve bukkantam rá erre az egyedi forma nélkül is elkészíthető tortaötletre. Nem kell hozzá más, csak egy nagy, vagy két kisebb kerek tortaforma  és egy kis kreativitás:) A füleket most csak papírból készítettem, de a húsvéti adag már minden bizonnyal fondantból fog készülni. Az íz kiválasztásánál elsődleges szempont volt, hogy a kókusz passzoljon hozzá, ez lesz ugyanis a “bunda”. Egy egyszerű fehércsokis krémet készítettem hozzá, amihez kókuszt kevertem. Egyszerű és nagyszerű ötlet a húsvéti asztal feldobásához, a  nagy formával (kb. 22 cm) készítve 2, kis forma (kb. 12 cm) esetében 4 nyuszink lesz.

Kókuszos-fehércsokis nyuszi süti

Hozzávalók

Tészta:

  • 1 nagyobb tojás
  • 5 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 0,3 dl tej
  • 0,3 dl olaj
  • 1/4 cs sütőpor
  • 2 dkg cukor a tojáshabhoz

Krém:

  • 25 dkg mascarapone
  • 10 dkg fehér csoki
  • kókuszreszelék

fehér és rózsaszín papír a fülekhez

Elkészítés

  1. A tojást szétválasztjuk, a fehérjéhez adunk 2 dkg cukrot és kemény habbá verjük.Tojásfehérje hab
  2. A sárgájához hozzáadjuk a többi cukrot és habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a tejet és az olajat.A tojást habosra keverjük
  4. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, majd a tojásos masszába forgatjuk.Hozzáadjuk a lisztet
  5. Óvatosan belekeverjük a tojáshabot is.
  6. A tésztát én két darab, egyenként kb. 12 cm átmérőjű formában sütöttem ki, ha a mennyiségek dupláját vesszük, egy nagy méretű formában is kisüthetjük. (ez esetben dupla adag kréme lesz szükség!)
  7. A forma alját sütőpapírral kibéleljük és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 20-25 perc alatt megül.Irány a sütő!
  8. Rácsra tesszük, és megvárjuk, míg kihűl.
  9. A krémhez a fehércsokit apró darabokra vágjuk, és gőz fölött felolvasztjuk.fehércsoki
  10. Összekeverjük a mascarpone-val. A krém egyharmadát egy másik tálba szedjük és adunk hozzá kb. 1 ek. kókuszreszeléket. Ezt fogjuk a lapok közé tölteni.A fehércsokit a mascarpone-hoz adjuk
  11. A megsült tortácskákat először félbe vágjuk, és megkenjük a kókuszos krémmel.Félbevágjuk és megkenjük a krémmel
  12. Rányomjuk a tetejét és középen félbevágjuk.
  13. A félbevágott oldalára állítjuk, így egy kis félkör alakú “dombocskát” kapunk.Félbevágott torta
  14. Az első harmadánál belevágunk V alakban, itt lesz a nyuszi feje. (krémmel lehet majd korrigálni, ha esetleg nagyon szögletes lett)
  15. Bevonjuk a fehércsokis krémmel, megformázzuk a krémmel a fejét és készítünk neki egy kis farkat is.Bevonjuk krémmel és megszórjuk kókusszal
  16. Megszórjuk kókuszreszelékkel.
  17. A füleket papírból vágtam ki, de akár fondantból vagy egy egyszerű linzertésztából is elkészíthető.
  18. Tálalás előtt rátesszük a fülecskéket is.

Kókuszos-fehércsokis nyuszi torta