Karamell dekoráció

Karamell dekoráció

Ez a látványos égetett cukor dekoráció bármilyen desszerthez felhasználható.

Látványos, viszont egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, csak egy merőkanál (jobb ha van több is, mert akkor gyorsabban megy a dolog:) és karamell kell hozzá. Viszont vigyázni kell a cukorral, mert nagyon forró és sokáig meg is tartja a hőmérsékletét (tehát, ha úgy gondolod kihűlt, akkor is várj még vele)!

Hozzávalók

  • 7,5 dkg cukor
  • 1 ek. méz
  • 3 ek. víz
  • merőkanál és alufólia

Elkészítés

  1. A merőkanalakat alufóliába csomagoljuk és sütőpapírra tesszük.A merőkanalakat alufóliába csomagoljuk
  2. A cukrot a vízzel és a mézzel egy teflon serpenyőbe öntjük, elkeverjük és elkezdjük forralni.
  3. Akkor jó, ha már szép aranybarna.készül a karamell...
  4. Ekkor levesszük a tűzről, várunk pár másodpercet, hogy abbahagyja a forrást és egy kanállal a karamellt rácsorgatjuk a merőkanálra.Készül a karamell félgömb
  5. Megvárjuk, míg teljesen megszilárdul és az alufóliát levesszük a kanálról a karamellel együtt.
  6. Ezután óvatosan lehúzzuk az alufóliát a karamellkosárka belsejéről.Elkészült a karamellkosárka

És el is készült, dekorálhatunk vele kedvünkre:)

Tejberizs giccsesítve:)

Megosztás

2 hozzászólás

  1. Kriszta szerint:

    Milyen szép kis kupolák:) Egyszer láttam talán egy Jamie Oliveres műsorban, hogy ő meg egy nyújtófára tekert fel spirál formában égetett cukrot. Talán be is olajozta előtte, de nem biztos. Az is nagyon jó ötlet.

  2. Tünde szerint:

    Ki próbáltam én is! Sikerült, nagyon jó ötlet! Annyit még tapasztalatként, hogy próbáljuk meg vastagabban csorgatni,mert a vékony szálak el törnek a fólia le vételekor, én erre sajnos nem gondoltam, de már rá jöttem ! Köszönöm,hogy meg osztottad velünk!

Szólj hozzá te is!