2015. október 9.


Tea sütik, Keksz

Gluténmentes csokis-banános cookie

Igazi omlós, csokidarabos keksz, banános ízzel: mindez búzaliszt felhasználása nélkül. Nézzétek!:)

Ez a keksz rizsliszttel készült, ez volt az első próbálkozásom vele és nagyon jól sikerült: szerintem így még omlósabb lett a keksz, mint búzaliszttel (bár én a ragacsos változatot is nagyon szeretem:). A banán “állagjavítónak” került bele, hogy ne legyen túl száraz a végeredmény a rizslisztből adódóan, viszont nagyon intenzív banánízt is adott a megsült kekszeknek. Gluténmentes diétába tökéletesen beilleszthető édesség.

Gluténmentes csokis-banános cookie

Hozzávalók:

  • 15 dkg rizsliszt
  • 3 dkg kukorica keményítő
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • csipet só
  • 5 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 banán
  • 1 tk. mogyorókrém
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 1/4 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 5-8 dkg étcsoki darabka

Elkészítés:

  1. A tojást a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a puha vajat és simára keverjük.A tojásos cukorhabhoz hozzáadjuk a vajat
  3. Belekeverjük a pépesre zúzott banánt, és a mogyorókrémet.Hozzáadjuk a banánt a cookie tésztához
  4. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és a szódabikarbónát, valamint a fűszereket.Rizsliszt a cookie-hoz
  5. A száraz hozzávalókat a tojásos-banános masszába forgatjuk.Rizslisztes cookie
  6. Majd hozzáadjuk a csokidarabkákat is.Hozzáadjuk a csokidarabkákat
  7. Sütőpapírral borított sütőlapra adagoljuk a tésztát: 1-1 teáskanálnyit, egymástól kb. 3-4 cm távolságra.Irány a sütő!
  8. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 9-10 perc alatt aranybarnára sülnek.

Gluténmentes csokis-banános cookie

Gluténmentes csokis-banános cookie