2017. december 1.


Sütés nélkül, Krémes sütik, Édesség - bonbon

Fahéjas kekszgolyók

Itt a december, ami azt jelenti, hogy elindult a visszaszámlálás karácsonyig! És itt az első recept a karácsonyi sütikollekcióból: egy szuperegyszerű, elronthatatlan karácsonyi kekszgolyó!

Öt egyszerű hozzávaló és egy kis varázslat csillámpor formájában és kész is a legszebb karácsonyi finomság, amit akár gyerekek is el tudnak készíteni. Ugyanis csak össze kell gyúrni, lehűteni és gombócokat gyártani belőle, amiben általában ők a legprofibbak. De ha nincsenek kiskukták a közelben, akkor se adjátok fel a gombócgyártást, mert garantáltan nagy sikert fog aratni ez a csillogó csillagos csoda!

Hozzávalók

  • 20 dkg spekulatius keksz
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 ek. méz
  • 1 tk fahéj
  • reszelt narancshéj

Díszítéshez:

  • porcukor
  • ehető arany vagy ezüst színű csillám
  • fehércsoki csillagok (vagy bármilyen szórócukor)
  • 1 kocka fehércsoki a csillagok “ragasztásához”

Elkészítés

  1. A spekulatius kekszeket darabokra törjük, majd finomra daráljuk.Spekulatius keksz a fahéjas kekszgolyóhoz
  2. Egy nagy tálban a darált kekszhez adjuk a mascarponet, a mézet, a narancshéjat és a fahéjat, majd az egészet egyneművé gyúrjuk.Fahéjas kekszgolyók hozzávalói
  3. Az így kapott masszát folpackba csomagoljuk és legalább 2 órát pihentetjük a hűtőben, hogy könnyű legyen formázni.
  4. Pihentetés után dió méretű gombócokat formálunk belőle (én egy dinnyegolyó készítő kanalat használtam hozzá, hogy egyforma méretűek legyenek)Fahéjas kekszgolyók készítése
  5. A díszítéshez a porcukorhoz kevés aranyport adunk és ebbe forgatjuk bele a kekszgolyókat.Fahéjas kekszgolyók aranyporral
  6. A tetejét fehércsoki csillagokkal és kevés aranyporral díszítettem, de bármilyen tetszés szerinti szórócukor tökéletes hozzá. A csoki csillagok biztos rögzítéséhez egy kockányi fehércsokit felolvasztottam és egy pöttyöt tettem a hátuljára, mielőtt rányomtam. Így ahogy a csoki megdermed, jobb eséllyel marad rajta a gombócon.

Fahéjas keksz golyó