Epres palacsinta bodza sziruppal

Epres palacsinta bodza sziruppal

Még mindig nem tartozom a palacsintarajongók népes táborához, viszont most úgy egy év után ismét eszembe jutott, hogy jó lenne készíteni puha, pufi palacsintákat. Most édes eper került bele, a tetejére pedig illatos bodzaszirup.

Igazi kora nyári reggeli, ami egy napsütéses teraszon elfogyasztva esik a legjobban: a puha piskótás tésztában itt-ott édes eperdarabok lapulnak és a juharszirup helyett zamatos bodzaszörp ízesíti. Tényleg isteni, garantáltan jobban indul tőle a nap:)

Epres palacsinta bodza sziruppal

Hozzávalók

  • 1,5 dl tej
  • 2 egész tojás + 1 tojásfehérje
  • 4 dkg  olvasztott vaj
  • 1 ek. méz (vagy juharszirup)
  • 1 ek. porcukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 25 dkg eper
  • bodza szirup

Készül a reggeli

Elkészítés

  1. A tojásokat (az  1 darab fehérje kivételével) a porcukorral és a mézzel habosra keverjük.habosra keverjük
  2. Hozzákeverjük az olvasztott vajat.hozzákeverjük a vajat
  3. Végül a sütőporos liszttel és a tejjel az egészet simára keverjük.Simára keverjük
  4. Legalább 2 órára (de akár egy éjszakára is) betesszük a hűtőbe.
  5. Sütés előtt a korábban meghagyott tojásfehérjéből robotgéppel kemény habot verünk és a palacsintatésztába forgatjuk.
  6. Az epret megmossuk és felkockázzuk.Eper
  7. Forró teflon serpenyőbe adagoljuk a palacsintákat majd eperkockákat szórunk a még nyers tészta tetejére. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  8. Bodza sziruppal meglocsolva tálaljuk.Epres palacsinta

Epres palacsinta

 

Megosztás

2 hozzászólás

  1. Gerda szerint:

    Szia!
    Meg tudnád írni milyen bodza szirupot használsz, ami finom?
    Köszönöm

    • Vikki szerint:

      Szia,
      igazából teljesen mindegy, melyik márkát választod, nálam is gyakran más-más van. Én a hagyományos (nem cukormentes, édesítős) változatot szeretem, mert ezeknek nincs mellékíze.

Szólj hozzá te is!