2015. június 12.


Gyümölcsös sütik, Száraz sütik, Kocka süti

Epres kókuszkocka

Ezen a héten én lettem a Nosalty-n a hét gasztrobloggere. Ezt az epres kókuszkockát készítettem:)

A cikket itt olvashatjátok el, a hozzá tartozó receptet pedig természetesen itt is megosztom.

Bizony, ez a süti a csokis változat tavaszi kiadása, eperrel. A tészta is légiesebb, nem a megszokott, tömör mézes, hanem egy lágy, enyhén citromos piskóta, amit édes eperlekvár és ropogós, fehércsokival „fűszerezett” kókuszréteg ölel körbe. Az elkészítési ideje pedig nem haladja meg a 30 percet. Jól hangzik, ugye?:)

Epres kókuszkocka

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 4ek. cukor
  • 4 ek. liszt
  • 1 csapott tk. sütőpor
  • csipet bourbon vaníliás cukor
  • csipet frissen reszelt citromhéj
  • 25 dkg eper
  • 10 dkg cukor
  • kókuszreszelék
  • 2-3 dkg fehércsoki

Elkészítés:

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjékből kemény habot verünk.Tojásfehérje hab
  3. A sárgákat a cukorral habosra keverjük (annyira, hogy világos sárgára legyen)Tojássárgája és cukor
  4. A liszthez keverjük a sütőport, majd a cukros tojássárgájához keverjük.Hozzáadjuk a lisztet
  5. Hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot.Hozzáforgatjuk a habot
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 15 perc alatt megsül.Irány a sütő
  7. A forró piskótát sütőpapírral borított rácsra fordítjuk, majd lehúzzuk az aljáról a papírt. Megvárjuk, míg kihűl.
  8. Az epreket megmossuk és leturmixoljuk.Eper
  9. Hozzáadjuk a cukrot és pár perc alatt sűrűre főzzük. Megvárjuk, míg kihűl.
  10. A fehércsokit a kókuszhoz reszeljük.Fehércsoki+kókusz
  11. Összeállítjuk a sütit: a piskótát felkockázzuk, először az epres szószba, majd a fehércsokis kókuszba forgatjuk.A süti összeállítása

Epres kókuszkocka