2015. május 15.


Száraz sütik, Felfújt

Epres felfújt

Légiesen könnyű, epres finomság a sütőből, amit nagyjából negyed órába telik elkészíteni. Jól hangzik, ugye?:)

Mint már több receptnél is említettem, a szép felfújtnak egy titka van: a forró sütő. Az ízével bárhogy variálhatunk ezután, a végeredmény jó eséllyel megfelelő lesz:) Sütőből kivéve gyakran lelapul egy kicsit, de semmi pánik, az állaga megfelelő marad. Én most epret tettem bele, amitől nagyon szép rózsaszín színe lett, és nagyon jól passzol a kicsit krémes, piskótás belsőhöz.

Eperfelfújt

Hozzávalók

  • 3 egész egész tojás
  • 2 tojásfehérje
  • kb. 15-20 dkg eper (=0,5 dl püré)
  • 15 dkg cukor
  • fél csomag (Bourbon) vaníliás cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 2 dl tej

Porcukor a szóráshoz

 Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A sárgákat egy kis lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukorot, valamint a lisztet és több részletben a tejet, miközben folyamatosan kevergetjük, hogy sima maradjon.Az eperfelfújt hozzávalói
  3. A már csomómentes tojásos keveréket alacsony lángon elkezdjük melegíteni, és sűrűre főzzük. Félrevesszük hűlni.Hozzáadjuk apránként a tejet
  4. Az epret megmossuk, majd botmixerrel pépesítjük. Nagyjából 0,5 dl-re lesz szükség.Eper
  5. Ha a főzött krém egészen langyosra hűlt, hozzákeverjük az eperpürét.Eperpüré
  6. A tojásfehérjékből kemény habot verünk.
  7. A habot pár mozdulattal, nagyon óvatosan a szobahőmérsékletű krémbe forgatjuk.Készül az eperfelefújt
  8. Az így kapott masszát óvatosan kerámiatálkákba kanalazzuk. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket, ahol  20 perc alatt megsülnek.Irány a sütő!

Eperfelfújt

Eperfelfújt