2020. július 10.


Sütés nélkül, Zselé-puding

Eper puding joghurtos bodza habbal

Igaz, hogy lassan vége teljesen az eper szezonnak, de az a legjobb, hogy ezzel a desszerttel bármikor visszahozhatod! 😉

Ezt a desszertet pontosan 10 perc alatt tudod elkészíteni, akár fagyasztott eperből is, és még a glutén érzékeny barátaidat is bátran megkínálhatod vele 🍓 Ha készítettél idén bodza szirupot, akkor a következő hozzávaló is pipa, de ha nem, az sem gond, mert a bolti is tökéletesen jó hozzá. És még a meleg sem lehet kifogás, mert sütni sem kell 😉

Hozzávalók

Eper puding: 

  • 40 dkg eper (tisztított súly)
  • 10 dkg cukor
  • 2 púpos tk. kukorica keményítő

Hab: 

  • 2 dl hideg tejszín
  • 1 ek. bodza szörp
  • 4 ek. görög joghurt

Bodzavirág díszítéshez (elhagyható)

Elkészítés

  1. Az epret megtisztítjuk, alaposan megmossuk és felkockázzuk.
  2. Nagyjából a felét villával áttörjük és a cukorral, valamint a maradék eperkockával egy lábasba tesszük és elkezdjük melegíteni.
  3. A keményítőt kevés vízzel simára keverjük.
  4. Ha már forr az eper, félrehúzzuk és hozzákeverjük a vízben oldott keményítőt.
  5. Visszatesszük és folyamatos kevergetés mellett addig forraljuk, míg teljesen besűrűsödik, puding állagúra.
  6. Vízzel kiöblített formákba kanalazzuk és megvárjuk, míg teljesen kihűl és megdermed.
  7. A joghurtos habhoz a hideg tejszínt a bodzasziruppal kemény habbá verjük.
  8. Hozzáadjuk a joghurtot és óvatosan beleforgatjuk.
  9. Tálalás előtt a habot óvatosan az eperpudingra kanalazzuk és megszórjuk bodza virággal.

Eper puding joghurtos bodza habbal