2015. november 20.


Kelt tészták

Cruffin

Újabb őrület a cronut után: itt a cruffin! Ami két, egyenként is nagyon szuper dolgot, a croissant-t és a muffint egyesít. Nézzétek!:)

Bevallom, kész tésztával próbáltam, mert otthon készült croissant tésztával készíteni extrém időigényes lett volna (mivel engem így is nagyon meggyőzött, házi tésztával is ki fogom próbálni és frissítem majd a bejegyzést a tapasztalatokkal). Ezek a kis csigák nem másból, mint édes vajas kelt tésztából készültek, a tetejüket pedig vastagon megszórtam fahéjas porcukorral. Mivel a közepük viszonylag üreges, így akár tölthetők is!

Cruffin

Hozzávalók:

  • 1 csomag kelt leveles tészta (fontos!)
  • 5 dkg vaj
  • porcukor
  • tej a kenéshez

fahéj és porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

  1. A leveles tésztát kitekerjük, megkenjük vajjal, majd megszórjuk porcukorral.
  2. A téglalap hosszabb oldalán kb. 3-4 cm széles csíkokat vágunk.készül a cruffin
  3. Az egyes tésztacsíkokat egyesével felcsavarjuk, majd csiga vonalban feltekerjük úgy, hogy a felétől már az első csiga tetejére csavarodjon (így lesz majd magas).Feltekerjük a cruffint
  4. Sütés előtt megkenjük a maradék vajjal, majd megszórjuk ismét kevés porcukorral.Irány a sütő!
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 40-45 perc alatt szép aranybarnára sül.
  6. Rácsra szedjük őket, majd még langyosan, vastagon megszórjuk fahéjas porcukorral.

Cruffin

Cruffin

Cruffin