2016. június 24.


Száraz sütik, Madeleine

Citromos-levendulás madeleine

Végre újra itt a nyár legszebb időszaka, a levendula virágzás! Mi mással lehetne megünnepelni, mint egy igazi francia édességgel, levendulás változatban:)

Ebben a madeleine-ben az a jó, hogy nem csak levendulaszezonban, hanem bármikor elkészíthető, mert szárított levendulával is ugyanolyan fantasztikus aromájú lesz, mint friss virágokkal. A másik, ami miatt nagyon szeretem, hogy tényleg 10 perc alatt, teljesen egyszerű hozzávalókból összeállítható, így bármikor elkészíthető, ha azonnal kell valami édesség.

Citromos-levendulás madeleine

Hozzávalók

(kb. 30 darab apró sütihez)

  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • csipet só
  • 1 púpos kk. levendula virág
  • fél citrom reszelt héja

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáreszeljük a citrom héját, majd hozzáadjuk a levendula virágot.Hozzáadjuk a virágot a cukros tojáshoz
  3. Pár mozdulattal beleforgatjuk a lisztet és egy csipet sót.Hozzáadjuk a lisztet a madeleine-hez
  4. Majd hozzáadjuk az olvasztott vajat.Hozzáadjuk a vajat a madeleine-hez
  5. Az így kapott tésztát 10 percre hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen.Irány a sütő!
  6. A sütőformába kanalazzuk (a maradékot visszatesszük a hűtőbe), majd 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 10 perc alatt megsülnek.

Citromos-levendulás madeleine

Citromos-levendulás madeleine

Citromos-levendulás madeleine