Citromos-korianderes cantuccini pisztáciával

Citromos-korianderes cantuccini pisztáciával

Egy kis nyáridézés az egyre inkább őszies augusztusban: ezt a rendkívül egyszerű, ropogós citromos cantuccinit az idei római nyaralás ihlette. A fűszerezése nem teljesen autentikus, viszont nagyszerűen harmonizál a citrommal az aromás koriander. Nos, egy kis nyáridézés a gőzölgő tea mellé?:)

A római kirándulásról ajándék gyanánt hoztunk egy zacskó “eredeti toszkán cantuccini”-t, ami azt kell mondjam, nem aratott osztatlan sikert a megajándékozottak körében. Értetlen arccal rágcsálták a száraz és kissé íztelen, kőkemény kekszeket és nem értették, ez miért olyan nagy szám, hogy ilyet hoztam… Megkóstoltam én is és szomorúan megállapítottam, hogy ez tényleg nem jó. És gyorsan hozzátettem, hogy az enyém ennél 100-szor jobb. Onnantól nem volt mese, muszáj volt sorra keríteni egy újabb cantuccini receptet. A nyarat idézően citrom került bele, valamint tetemes mennyiségű őrölt koriander, aminek a kissé citrusos aromája remekül kiegészítette az illatos citromot.

Citromos-korianderes cantuccini pisztáciával

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. őrölt koriander
  • csipet só
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1  citrom reszelt héja
  • egy nagy marék pisztácia (kb. 5 dkg)

Elkészítés

  1. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a két tojást és elkeverjük.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a sót, az őrölt koriandert, és a citrom reszelt héját. Liszt, citrom, koriander
  3. Két részletben a tojásos-vajas masszához adjuk, és az egészet simára keverjük.Hozzáadjuk a fűszeres lisztet
  4. Hozzáadjuk a pisztáciát.Hozzáadjuk a pisztáciát
  5. Sütőpapírral bélelt sütőlapon 2 db, kb. 3-4 cm széles, magas rudat formázunk belőle (ne kenjük nagyon szét, mert sütés közben kicsit elterül).Irány a sütő
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 20 perc alatt megsül.
  7. Miután kivettük a sütőből, kb. 15 percet pihentetjük, hogy hűljön kicsit és 2 cm vastag szeleteket vágunk a rudakból.Felszeleteljük a cantuccinit
  8. 160 fokra visszaállítjuk a sütőt és 15 percig szárítjuk a kekszeket, hogy ropogósak legyenek.cantuccini sütés második kör

Megvárjuk, míg kihűlnek és fogyasztható is:)

Citromos-korianderes cantuccini

Citromos-korianderes cantuccini

Megosztás

Szólj hozzá te is!