2012. február 8.


Száraz sütik, Keksz

Citromos-fahéjas babapiskóta

A katalán krém tökéletes párja: egy egyszerű és gyors piskóta, ami ízében is passzol hozzá. Persze magában is nagyon finom, belül puha, kívül pedig ropogós.

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • fél kk. őrölt fahéj
  • szóráshoz kristálycukor és fél tk. őrölt fahéj

Elkészítés

  1.  A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjéből robotgéppel kemény habot verünk.
  3. A sárgákat a cukorral robotgéppel addig keverjük, míg egészen világos sárga nem lesz. (kb. 5 perc)
  4. Ezután hozzáadjuk a reszelt citrom héjat és az őrölt fahéjt, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot is egy lapát segítségével.
  5. Hozzákeverjük a lisztet is óvatosan.
  6. Nyomózsákba tesszük és sütőpapírral bélelt sütőlapra kb. 3 cm széles és 6-7 cm hosszú csíkokat nyomunk. (ha nincs habzsák, kanállal is lehet ugyanilyeneket formázni)
  7. Ezután két ek. kristálycukrot összekeverünk fél kk. fahéjjal és megszórjuk vele a piskóták tetejét.
  8. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 12 perc alatt aranybarnára sütjük. (kicsit túl kell sütni, hogy kívül ropogós legyen)
  9. Még melegen egy kés segítségével leszedjük a sütőpapírról (hogy ne ragadjon rá később) és rácsra téve kihűtjük.

Ebből a mennyiségből kb. 20 darab lesz.