Bodzás-citromos tart

Bodzás citromos tart

Nem is kell bekapcsolni a sütőt, hogy egy szuper hűsítő, citromos-bodzás tortát készítsetek percek alatt! Nézzétek:)

A bodza ugyan már rég elvirágzott, de hála a belőle készített szirupnak, ami bárhol, szezontól függetlenül beszerezhető, még most is élvezhetjük az ízét! Szerintem remekül kiegészíti a virágos íze ezt a sütés nélküli “tart”-ot, ami a legjobb választás forró napokra, hiszen a sütőt sem kell használni hozzá, a bodza aromájú hideg citromos krém pedig nagyon-nagyon frissítő.  Próbáljátok ki!:)

Bodzás citromos tart

Hozzávalók

(20 cm-es formához)

Alap:

  • 20 dkg darált vaníliás omlós keksz
  • 10 dkg vaj
  • 0,75 dl tej

Krém:

  • 1 nagyobb citrom
  • 7,5 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 dl bodza szirup
  • 0,8 dl kifacsart citromlé
  • 12,5 dkg vaj

Elkészítés

  1. A torta aljához a vajat a tejjel összemelegítjük.
  2. A kekszet ledaráljuk és egy nagy tálba halmozzuk.
  3. Hozzáadjuk az olvasztott vajas tejet és az egészet összegyúrjuk.
  4. A forma alját kibéleljük papírral és belenyomkodjuk a kekszet, hogy legyen a forma peremén is.
  5. A krémhez a citrom kifacsart levét, a citrom héjat a tojásokat és a bodza szörpöt összekeverjük egy tűzálló tálban.Bodzás citromos krém alapja
  6. Az egészet gőz fölött sűrűre főzzük.Bodzás citromkrém
  7. Megvárjuk, míg szobahőmérsékletűre hűl és a vajat apró kockánként beleturmixoljuk.Bodzás citromkrém
  8. A krémet a kekszes réteg tetejére simítjuk és betesszük a hűtőbe legalább 3 órára, hogy a vaj megdermedjen.Bodzás citromkrém tarthoz
  9. Bodzavirággal és citromdarabokkal tálaljuk.

Bodzás citromos tart

Megosztás

2 hozzászólás

  1. Gerda szerint:

    Szia!
    Megkerdezhetem milyen bodza szirupot ajanlanal, ha nincs sajat hazink?
    Köszönöm

    • Vikki szerint:

      Szia Gerda!
      Bármilyen márkájú lehet, de azt javaslom, olyat válassz, ami nem tartalmaz semmilyen édesítőszert, csak cukrot, mert az édesítőszereseknek van egy jellegzetes utóíze, ami nem tesz jót a krémnek sem.

Szólj hozzá te is!