Bodza szirup

Bodza szirup

Ezt a szirupot bodzával készült édességek alapjául használom.

bodza

Hozzávalók

  • 8-10 nagyobb fej bodza virág
  • 1 liter víz
  • 25 dkg cukor
  • 2 citrom

Elkészítés

  1. A bodzavirágokat lefelé fordítva folyó víz alatt óvatosan megmossuk és papírra tesszük száradni.
  2. A citromokat nagyon alaposan megmossuk és felkarikázzuk.
  3. A cukrot és a vizet egy lábasba öntjük, megvárjuk míg a cukor teljesen elolvad és további 10 percig forraljuk, míg egy híg szirupot kapunk belőle.
  4. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a felkarikázott citromot és így hagyjuk hűlni kb. 15 percet.
  5. A bodzavirágokat egy kancsóba/dunsztos üvegbe tesszük és ráöntjük az idő közben kicsit kihűlt cukorszirupot a citromkarikákkal együtt és lefedve így hagyjuk állni 1-2 napig.
  6. Leszűrjük és kész is!:)

Megosztás

Szólj hozzá te is!