Barackos-szedres cobbler

Barackos-szedres cobbler

Azt hiszem ez lett az idei nyárbúcsúztató sütim, ugyanis az utolsó zamatos barackok kerültek bele néhány szem szeder társaságában:)

Tekintettel a kevés gyümölcsre, ezúttal nem pitét, hanem egy jóval egyszerűbb és gyorsabb süteményt, cobblert készítettem. A morzsasütitől (crumble) abban különbözik, hogy egy lágy, kevert tészta kerül a gyümölcsök tetejére, ami aztán felül ropogósra sül, belül pedig puha marad. Végtelenül egyszerű, elronthatatlan sütemény, csak össze kell keverni a hozzávalókat, rákanalazni a gyümölcsre és mehet is a sütőbe. A gyümölcsöket kevés fahéjjal és mézzel, a tésztát pedig kardamommal és vaníliával ízesítettem, így együtt szerintem hihetetlenül finom lett! Már csak azért is megér egy próbát, mert bármilyen más gyümölccsel elkészíthető, ízlés szerint, a végeredmény pedig egy gombóc vanília fagyival biztos siker:)

Barackos-szedres cobbler

Hozzávalók

Tészta:

  • 10 dkg hideg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 25 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • fél csomag vaníliás cukor
  • fél kk. őrölt kardamom
  • 1,5 dl tejszín

Töltelék:

  • 4 nagyobb őszibarack
  • 15 dkg szeder (lehet mirelit is)
  • 2 tk. (kukorica)keményítő
  • 2 ek. méz
  • csipet őrölt fahéj

Elkészítés

  1. A barackokat megmossuk, meghámozzuk és felszeleteljük, majd a szederrel együtt egy hőálló tálba halmozzuk.barack&szeder
  2. Hozzákeverjük először a keményítőt, majd a mézet és egy csipet fahéjjal fűszerezzük.A töltelék
  3. A tésztához először a vajat simára keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a vaníliás cukrot, a kardamomot a sütőport és végül a tejszínt, és az egészet simára keverjük.A tészta hozzávalói
  4. Az így kapott tésztát a gyümölcsök tetejére kanalazzuk.A tésztát a gyümölcsökre kanalazzuk
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt ropogósra sül a teteje.

Langyosan a legfinomabb:)

Barackos-szedres cobbler

Barackos-szedres cobbler

Megosztás

Szólj hozzá te is!