2019. július 19.


Gyümölcsös sütik

Áfonyás-levendulás süti

Íme egy pofon egyszerű, igazi nyári süti, vajas piskótával, édes áfonyával és illatos levendulával. Semmiképp ne hagyd ki a piknik kosárból (ha marad belőle addig…);)

Tényleg elronthatatlanul egyszerű ez a süti, csak összekevered a hozzávalókat, megszórod friss, érett áfonyával és mehet is a sütőbe. Közeli rokonságban áll a meggyes piskótával, így ha a fanyarabb ízek részesítenéd előnyben, akár meggyel is készítheted.

 

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg áfonya
  • 1 púpos tk. levendula virág
  • fél citrom reszelt héja

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a cukor felével kemény habot verünk.Tojásfehérje
  2. A vajat a maradék cukorral habosra keverjük és hozzá reszeljük a fél citrom héját.
  3. A cukros vajas keverékhez egyenként hozzáadjuk a sárgákat és simára keverjük.Áfonyás-levendulás süti készítése
  4. Majd hozzászitáljuk a levendulavirágzattal elkevert lisztet.Áfonyás piskóta készítése
  5. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot is.Áfonyás-levendulás süti
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd megszórjuk a megmosott áfonyával.Irány a sütő!
  7. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 35-40 perc alatt megsül.

Áfonyás-levendulás süti